pastasaus
Overige pasta info Vegetarische pasta

Zelf pastasaus maken

Ingredienten voor pastasaus

  • 400 gram stukjes tomaten in blik of pot
  • 1 theelepel tomaten puree
  • 1 theelepel met olijf olie
  • 1 teen fijngemalen knoflook (optioneel)
  • Basilicum blaadjes

Bereiding
We starten met het opwarmen van een pan met de olijfolie. Als de olijfolie geheel verspreidt is door de pan, voegen we de knoflook poeder toe. Laat dit mensel nu een minuutje of twee warm worden.
Voeg na de 2 minuten de tomaten stukjes en gepureerde tomaat toe en meng alles goed. Wacht even tot het licht kookt en laat het dan 5 minuten sudderen. Zorg er wel voor dat het niet aan de bodem vastplakt, door af en toe te roeren.
Als laatste kun je de stukjes basilicum in stukjes scheuren en verspreiden door het mengesel. Even weer goed roeren en je voila je hebt een heerlijke pastasaus gemaakt. Geschikt voor Spaghetti, Tagliatelli, Lasagna of Penne.
Serveertip:

Na uw pasta maaltijd, kunt u natafelen met een heerlijk italiaans gelato ijs. Deze kunt u meestal vinden in de supermakt bij u in de buurt. Gelato ijs is gemaakt van eieren, melk en room in combinatie met smaakversterkers als vers fruit, chocolade cocos of noten. Gelato ijs heeft ook een stuk minder vet (10%) dan roomijs. Dit omdat er meer melk dan room in het ijs zit.

Extra tips:

Deze saus kunt u het beste combineren met een pasta soort als: Spaghetti, Penne, Tagliatelli, Conchilglie, Rigatoni, Risoni.

Over Pastarecept.eu:
Op onze website voegen we maandelijks nieuwe tips en recepten toe voor pasta maaltijden. Pasta is namelijk heel gezond en eenvoudig te maken. Al onze pasta recepten heb je in een uur op tafel. Gebruik altijd verse ingredienten tezamen met groente, vlees en vis. Dat maken pasta maaltijden gezond, voedzaam en energierijk. Pasta wordt in Italie ook vaak als ontbijt gegeten om de dag goed op te starten, dat komt door de koolhydraten die veel in pasta voorkomen. Pasta is ook goed voor een gezonde spijsvertering.