Pasta zalm - pastarecept
Pasta pesto Vis pasta

Tagliatelle met pesto en zalm

Tagliatelle met pesto en zalm

Hoofd ingredienten

 • 450 gram tagliatelle
 • Aantal takjes dille
 • 300 gram verse zalm zonder huid en graat
 • 125 gram droge witte wijn
 • Peper en zout

Ingredienten voor Pesto

 • 100 gram verse basillicum
 • 1,5 el pijnboompitten
 • 50 ml olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

 

Bereiding van tagliatelle met pesto en zalm

Bij dit gerecht beginnen we met het maken van de tagliatelle, later bij stap 3 gaan we de pesto maken. Ter voorbereiding kun je alvast een grote pan, keukenmachine, koekenpan met deksel, schaaltje en roerlepels.

 1. Breng de grote pan met water aan de kook en voeg daarna de tagliatelle toe. Deze mag zeker 10 minuten koken. Giet na de 10 minuten de tagliatelle uit de pan in een zeef en laat deze uitlekken boven de wasbak.
 2. De zalm mag nu uit de verpakking gehaald worden en licht gebakken worden in de koekenpan. Voeg ook nu de 125 ml droge witte wijn toe en de takjes dille. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het nu sudderen op laag vuur met een deksel op de pan. Laat het nu 5 minuten staan tot de zalm lekker mals wordt en deels de wijn in zich heel laten trekken.
 3. Tijd om de pesto te maken. Voeg de basilicum, de knoflook, pijnpitten in de keukenmachine en laat het geheel pureren tot er een dikke saus ontstaat. Het is daarom belangrijk om, om de 3 minuten even te kijken of deze fase bereikt is. Zodra het geheel klaar is kun je de olijfolie toevoegen en opnieuw laten pureren voor een minuut of 5. schep dan het geheel in een schaal en voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en start met roeren. Zodra alles gemengd is kun je deze even in de koelkast laten afkoelen.
 4.  We gaan nu het gerecht samenbrengen. Als eerste gaan de de tagliatelle terug in de grote pan leggen en de pesto uit de schaal toevoegen. Roer het goed, zodat de pesto netjes verdeeld is over de tagliatelle. U kunt de zalm stukken in zijn geheel over de pasta leggen of in stukken snijden. Leg in dat laatste geval de zalm even op een bord en snij deze is kleine blokjes. Deze mogen dan toegevoegd worden aan het gerecht en net als de pesto goed verdeeld worden door de tagliatelle. Zodra dit klaar is, mogen de eetborden worden opgemaakt en de pasta opgediend worden.

Extra tip

Bij dit gerecht kan een heerlijke italiaanse gelatto als nagerecht geserveerd worden. Deze zijn inmiddels ook te koop in de Nederlandse supermarkten. Het beste kunt u deze uit de vriezer halen zodra u begint met koken. Het ijs is dan op het moment van serveren niet bevroren en lekker romig. Smaken als vanille, chocolade of aardbei, passen uitstekend bij deze pasta.

Een pasta recept maken? Op deze website worden tientallen gratis recepten aangeboden die binnen een uur op tafel staan. Pasta maaltijden zijn voedzaam, lekker en makkelijk te maken. Kijk verder voor meer inspiratie. Dit gerecht is mede tot stand gekomen dankzij kookexpert Lieke Koot.