Spaghetti oven pasta
Vegetarische pasta

Spaghetti uit de oven

Ingredienten voor Spaghetti uit de oven

Maak de meest overheerlijke pasta recepten in een hand omdraai. Bijvoorbeeld deze Spaghetti uit de oven, die je zelf nog optimaal kan samenstellen. We beginnen met deze ingredienten:

 • 250 gram voorgekookte spaghetti. Volkoren indien mogelijk
 • 100 gram parmezaanse kaas
 • 100 gram chedder kaas
 • 1 fijngesneden ui
 • 800 gram tomaten uit blik
 • 1 tl oregano

Bereiding

Dit gerecht heb je in 30 minuten op tafel en is genoeg voor 4 borden vol.

 1. We starten met het invetten van vier ovenschaaltjes. Hierna mag je de 250 gram spaghetti over de schaaltjes verdelen.
 2. Verwarm alvast de oven op 180 graden. Hier mogen over 5 minuten de schaatljes in.
 3. De tomaat gaat over de spaghetti.
 4. Tijd om de fijngesneden ui aan het werk te zetten. Deze mag je nu over de tomaten strooien. Als je dat bij alle schaaltjes hebt gedaan, mag je het geheel even goed roeren. Zodat alles goed mengt.
 5. Als laatste voor de schaaltjes in de oven gaan, mag je de chedder en parmezaanse kaas over de spaghetti strooien
 6. Bak nu de schaaltjes met spaghetti voor zo’n 25 minuten in de oven of tot je een lekker knapperig bruin laagje ziet. Dat is de kaas die verhit wordt.

Extra tips:

Bij dit gerecht kun je ook vlees zoals gehakt of kip gebruiken. Indien je dit wilt, kun je die in stap 4 toevoegen aan de schaaltjes.

Zoals we hier bij Pasta recepten zeggen. De beste pasta gerechten maak je zelf. Pasta gerechten zijn eenvoudig te maken, gebruiken simpele ingredienten en zijn zeer voedzaam, met weing tot geen vet. Wij adviseren altijd verse ingredienten te gebruiken en de pasta binnen 2 dagen te nuttigen. Dan smaakt het het beste en behoud je alle belangrijke voedingsstoffen. Als toetje kun je heerlijk ijs serveren of een lekker gebakje na. In Italie weten ze het wel, daar kiezen ze voor gelatto. Heerlijk ijs, zoals alleen de italianen het kunnen maken.

Heb je geen zin om zelf te koken, bestel dan eens eten op de nieuwe manier: via Butlon of Hello Fresh!