zelf gnocchi maken
Overige pasta info

Hoe kan je zelf de perfecte gnocchi maken?

Gnocchi zijn kleine Italiaanse dumplings die vaak worden geserveerd met saus en kaas. Ze zijn gemaakt van aardappelen, bloem en eieren en zijn heerlijk zacht en smaakvol. Hoewel gnocchi vaak worden gezien als een moeilijk gerecht om te maken, is het eigenlijk heel gemakkelijk om ze thuis te maken. Als je op zoek bent naar de perfecte gnocchi, volg dan deze stappen om ze zelf te maken.

  1. Kies de juiste aardappelen: Gnocchi worden gemaakt met aardappelen en bloem, dus het is belangrijk om de juiste aardappelen te kiezen. Gebruik stevige, witte aardappelen zoals Russet, Bientjes of Idaho, omdat deze minder vocht bevatten en dus minder bloem nodig hebben. Vermijd aardappelen met een hoog vochtgehalte, zoals zoete aardappelen of yams, omdat deze te vochtig zijn en de gnocchi zullen laten uiteenvallen.
  2. Kook de aardappelen: Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet ze af. Laat ze afkoelen totdat ze comfortabel aan te raken zijn voordat je ze schilt en rasp. Het is belangrijk om de aardappelen te raspen terwijl ze nog warm zijn, omdat ze dan gemakkelijker te werken zijn en minder bloem nodig hebben.
  3. Maak het deeg: Meng de geraspte aardappelen met bloem en een beetje zout totdat je een stevig deeg hebt. Voeg wat bloem toe als het deeg te vochtig is, of wat water als het te droog is. Kneed het deeg lichtjes totdat het soepel is.
  4. Rol en snijd het deeg: Rol het deeg uit tot een dikke, cilindervormige stengel en snijd het in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter. Druk met een vork op elk stuk deeg om de kenmerkende ribbels te maken.
  5. Kook de gnocchi: Breng een pan met ruim kokend water aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg de gnocchi toe en kook ze totdat ze naar boven komen drijven. Dit duurt meestal ongeveer 2-3 minuten. Gebruik een schuimspaan om de gnocchi uit het water te halen en leg ze op een bord.
  6. Serveer de gnocchi: Gnocchi kunnen worden geserveerd met een saus naar keuze, zoals marinara, pesto of zelfs een bechamelsaus. Ikzelf maak ze graag met een rode saus met Quorn!