Chinese kippensoep
Kip pasta Vlees pasta

Chinese kippensoep

Ingredienten chinese kippensoep

 • 1 kilo kip
 • 6 blokjes kippenbouillon
 • 25 gram Shii-take
 • 50 gram mie, voorgeweekt in water
 • Sojasaus
 • 350 gram bamboescheuten
 • 200 gram soepgroenten met uit, prei, wortels etc.

Bereiding

 1. Voor deze maaltijd is het verstandig een aantal voorbereidingen te trekken, zo moet de Shii-take (paddenstoelen) een paar uur voor bereiding in het water weken. De Mie mag een half uurtje voor bereiding in water geweekt worden. Om te beginnen bij de Shii-take, zodra deze week zijn, kunt u ze in reepjes snijden
 2. Breng nu 2 en een halve liter water aan de kook en voeg daarna alle bouillon blokjes toe. Even roeren tot alles netjes opgelost is. Hierna kunt u de soepgroente naar keuze en de kip toevoegen aan de bouillon. Laat het geheel minimaal een uur sudderen op een laag pitje.
 3. Haal na een uurtje de kip uit de pan en bewaar de bouillon die heeft u later nog nodig. U kunt nu eenvoudig het vlees van het bod verwijderen en in stukjes snijden.
 4. Voeg de Mie en de Shii-take nu toe aan de bouillon en laat de soep 10 minuten koken.
 5. Voeg hierna de stukjes kip en kippenvel weer toe aan de soep, samen met de Bamboescheuten. Het is belangrijk dat u de bamboescheuten wel eerst laat uitlekken. De rest van de soep kunt u op smaak maken door eventueel sambal of sojasaus toe te voegen. Nog even 5 minuten laten koken en u heeft een heerlijke pasta soep met kip op tafel staan voor het hele gezin.

Extra tips:

Naast kip kunt u er ook voor kiezen om met kalkoen te koken.

Bovenstaand recept is een soep recept met Mie pasta. Ontdek nog meer Pasta recepten op deze website. U vindt hier recepten voor elke leeftijd en gezinsituatie. Met dit recept kunt u maken voor 4 tot 5 personen en u heeft het binnen een uur op tafel staan.